Ohjelma

OHJELMA

klo 9.00-21.00 Naantalin taidemuseon tukiyhdistyksen SAARISTO -näyttely avoinna Rantamakasiinin tiloissa

klo 16.00-20.00 paikallisten yritysten ständit esillä

16.30 Saaristo Areenan avaus ja Vuoden 2020 Saaristomeri -palkinnon saajan julkistaminen

Klo 16.40 – Saaristomeri 2050
Miten ilmastonmuutos ja lämpeneminen vaikuttavat Saaristomereen? Millainen on tulevaisuuden Saaristomeri merentilan ja eliöstön kannalta? Onko merikotka uusi saaristomeren lokki? Mikä on ihmisen rooli tässä kokonaisuudessa ja mitä meidän pitäisi tehdä vai pitäisikö tehdä mitään?

Klo 17.30 – Koronakesä 2020 – Onko saaristo tulevaisuuden turvasatama?
Koronan myötä kiinnostus saaristossa asumiseen ja lomailuun kasvoi kuin salamaniskusta. Väkeä on ollut saaristossa kuluvana kesänä niin paljon, että palvelut ja yhteydet ovat ajoittain olleet ylikuormitettuja. Moni löysi tiensä tänä kesänä maailman hienoimpaan saaristoon ensimmäistä kertaa. Onko trendi väliaikainen vai pysyvä?  Onko saaristo tulevaisuuden etätyökeskus?  Mikä on valtiovallan rooli siinä, että saariston palvelut mahdollistavat kasvavan väkimäärän saaristossa?

Klo 18.30 – Käytännön merimiestaidot hukassa?
Kesä 2020 on ollut vesillä vilkas. Liikkeellä on ollut paljon uusia veneilijöitä, kun venekauppa on käynyt vilkkaana ja veneitä on myös vuokrattu paljon. Ovatko käytännön merimiestaidot ja herrasmiessäännöt vesillä ja satamissa karisseet tämän myötä? Mitkä ovat isoimmat haasteet veneilyturvallisuuden kannalta?

Klo 20.30 Saaristo Areena -lavalla Arvi ja taitavat kaverit

Muutokset mahdollisia. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

YLE Areenalla katsottavissa Saaristo Areenan paneelikeskustelu: Saariston olosuhteet

Ohjelma 7.8.2020

Yhteistyössä

 

Tilaa uutiskirjemme